Наскільки важливу роль у долі України грає Великобританія? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» коментує політолог Микола Спірідонов.

«Великобританія і США багато в чому пов'язані між собою, в тому числі й на міжнародній арені. Україні не варто в міжнародних питаннях повністю поділяти Лондон і Вашингтон. Якщо дозволити собі трохи конспірології, то можна навіть припустити, що якась частина американської допомоги йде через Британію. США завжди були тісно пов'язані з Західною Європою, так що російська пропаганда часто використовувала термін «країни колективного Заходу». Це, мабуть, перебільшення, але зв'язки там і справді дуже тісні, особливо з Великобританією. Частина українського бізнесу в останні місяці отримала вихід на британські ринки. Зокрема, там тепер продається українська курятина і деякі інші сільськогосподарські продукти. До того ж британці надають нам досить серйозну військову допомогу», - каже політолог.

На його думку, зараз досить велика ймовірність того, що Британія може представляти в Україні американські інтереси.

«Буває, що підприємець переписує частину свого бізнесу на дружину, тещу, або взагалі на підставну особу. США можуть діяти подібним чином. Так що – так, у Британії є інтереси в Україні, і я б не відділяв ці інтереси від американських», - резюмує Микола Спірідонов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявляв, що Україна не може виконувати Мінські угоди в їх нинішньому вигляді.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Також Спірідонов висловив думку, що Росія зараз не претендує на світове лідерство, а тільки з тугою згадує про колишню велич СРСР.