Психолог-сексолог Тетяна Славіна у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном» висловилася про зміну прізвища у шлюбі.

На думку психолога, якщо для жінки важливе її прізвище (наприклад, у неї є свій бізнес і прізвище – це бренд), то вона може взяти прізвище чоловіка, що буде зазначено в документах, але продовжувати вести бізнес під своїм прізвищем.

«Це відповідальність і вибір кожного. Якщо це гармонійні стосунки, то тоді це вирішується в діалозі в парі. І все, тоді це взагалі не є проблемою. Переходиш на прізвище, береш подвійне прізвище, залишаєш своє прізвище... Це вибір кожного і вибір у стосунках», - говорить експерт.

А ось якщо чоловік наполягає на тому, щоб дружина взяла його прізвище після весілля, тоді жінка сама повинна прийняти своє рішення – йти йому назустріч чи ні. У той же час Славіна зазначила, що якщо чоловік ставить жінці ультиматум «будеш на моєму прізвищі або взагалі нічого не буде», то про гармонійні стосунки не може бути й мови.

«Для мене тут просто питання діалогу і питання дорослості і усвідомленості пари. Якщо діалог в парі є, то можна вирішити все», - резюмувала психолог.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що адвокат розповіла, яке покарання понесе кривдник за сімейне насильство.

Також Знай.uа повідомляв, що психолог назвала причину великої кількості розлучень на карантині.