Кладеш свої кошти на депозит, декларуєш, сплачуєш податок, але чи не виявиться наступного року, що цей податок – щорічний? У програмі «Суть подій» із журналісткою Любов’ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів про це детальніше.

«В нашій країні абсурд полягає в тому, що влада фактично примушує людину до подвійного оподаткування», - стверджує гість програми. Він пояснює, що людина, заробляючи гроші на роботі, платячи з них податки, поклавши їх на депозит і сплативши податок ще й за це, тепер повинна заплатити ще 5%.

Отже, Павловський підсумовує, що влада хоче забрати в українців двічі: спершу якусь частину із зарплати, а тоді і з грошей в банку за саме, по суті, їхнє існування. Водночас експерт зауважує, що відсоток за депозит може бути нижчим, аніж відсоток за податок.

У такому разі, підкреслює він, українці просто перестануть працювати з банківською системою через її невигідність. Павловський повідомляє, що тепер від банків вимагається самостійно доповідати податковим органам все про своїх клієнтів.

«Тепер у людей проблема покласти гроші в банк, якщо ви приносите більше відповідної суми, то банківські працівники з вас всі жили витягнуть, щоб принести купу різних довідок», - зазначає експерт. Він робить висновок, що замість довгого процесу доведення легальності своїх коштів люди оберуть залишити гроші просто на руках.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадуємо, Павловський заявив, що МВФ виступає проти будь-яких податкових амністій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Павловський розповів про монетизацію субсидій.