Фонд Ріната Ахметова за 15 років роботи став лідером змін заради майбутнього України. Результати були озвучені під час підсумкового заходу «15 років Фонду Ріната Ахметова: сила допомоги однієї людини».
«Фонд Ріната Ахметова за 15 років роботи допоміг вижити 5 мільйонам людей. Аудиторія інших проєктів Фонду, від новорічної Акції до діджитал-проєктів, становить не менше 6 мільйонів осіб. Крім того, десятки, сотні тисяч історій про силу допомоги Фонду Ріната Ахметова, які ми знаємо і чуємо з перших вуст», – розповіла член Наглядової ради Фонду Наталя Ємченко.

Сьогодні Фонд Ріната Ахметова працює відповідно до найкращих світових практик, як кращі світові фонди – за тими ж стандартами, з тим же фокусом, з тією ж ефективністю. Він не лише лідер національної благодійності, а й частина глобальної благодійної спільноти, а з 2015 року – член EFC.
Три основні напрями роботи Фонду: «Рінат Ахметов – Порятунок життів» (медицина і здоров'я), «Рінат Ахметов – Дітям», «Рінат Ахметов – Допоможемо» (підтримка Мирних Донбасу). Завдяки допомозі Ріната Ахметова вижили мільйони українців. Це унікальний масштаб допомоги однієї людини, допомоги, яка має величезну цінність.
«Я думаю, рішення займатися благодійністю може йти виключно від серця. Тому відчути потрібно тільки одне – величезне бажання допомогти людям, величезне бажання не дати комусь залишитися один на один з бідою. Якщо в душі, в серці ви хочете допомагати, якщо ви не можете пройти повз чужу біду, значить, благодійність ‒ ваш шлях і ваше покликання», – переконаний Засновник Фонду Рінат Ахметов.

Завдяки програмі «Рінат Ахметов – Дітям» допомогою охоплені 1,4 млн людей. Фондом реалізовувалися проєкти та програми з передачі медикаментів для важкохворих дітей, інноваційних імплантів для дітей з вадами серця і проблемами слуху, з проведення складних операцій та профілактики соціального сирітства.
«Програма Фонду «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» сформувала культуру національного усиновлення в Україні. Завдяки однойменному порталу майже 10 000 дітей-сиріт знайшли люблячих батьків. Програма і портал – лідери національного усиновлення», – розповіла керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова Оксана Іщук.
У рамках програми «Рінат Ахметов – Допоможемо» системно і масштабно надавалася допомога мирним жителям Донбасу. З 2014 року діяв Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова. Завдяки його роботі 3,5 млн людей змогли вижити, а регіон був урятований від гуманітарної катастрофи. Крім того, психологічну підтримку Фонду отримали понад 60 000 жителів сходу країни різного віку.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

«Психологи знають, що травма повинна бути проговорена і асимільована, пережита. Раніше ми боялися з дітьми говорити про війну, з дорослими говорити про смерть. Але в 2014 році курс «Травма війни» був першою в Україні подібною програмою з навчання психологів», – сказала психологиня Фонду Ріната Ахметова Олена Лук'янчук.

Програма «Рінат Ахметов – Порятунок життів» – це реалізація медичних проєктів національного масштабу. Таких як: «200 швидких для України» (в держлікарні передано 114 «реанімацій на колесах», 22 неонатальних швидкі для новонароджених, 64 позашляховики); «Боротьба з COVID-19 в Україні» (опорні лікарні отримали 337 тисяч експрес-тестів, більш ніж 200 тисяч засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів, 155 кисневих концентраторів, 207 апаратів ШВЛ); «Зупинимо туберкульоз в Україні» (допомога лікарням і диспансерам у діагностиці та лікуванні туберкульозу); «Рак виліковний» (забезпечення обладнанням онкодиспансерів).
Програма «Рінат Ахметов – Порятунок життів» допомогла вижити 1 мільйону людей.
Ви можете подивитися весь захід тут: