Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, які перспективи у Разумкова на політичній арені. За його словами, у Зеленського з'явився серйозний конкурент, але Разумков ще не вступив у конфронтацію з командою президента.

«Разумков хоч і не суперечив сильно президенту, але в той же час показував, що залишається носієм іншого політичного діалогу: поважає всіх політичних конкурентів, з усіма готовий йти на діалог, але головне, що він стоїть на боці Закону та Конституції України, тому він виступає проти санкцій», - зазначив Бортник.

За словами експерта, Разумков намагається показати, що він виступає на стороні правового регулювання всіх питань, які виникають в українському суспільстві. Як зазначив експерт, примітно, що Разумков на другий день після конференції президента провів свою.

«Крім того, що Разумков виступає проти санкцій, Дмитро Олександрович виступив проти будь-яких ідей щодо перевиборів, нагадавши суспільству і політичному сегменту, що в дострокових виборах президента Зеленський взяти участь не зможе. Є норма Виборчого кодексу України, яка передбачає, що якщо президент достроково припинив свої повноваження, він не може балотуватися на найближчих виборах», - підкреслив політолог.

Як зазначив Бортник, з одного боку Разумков правий, але треба розуміти, що ми говоримо про Закон, який досить легко змінити. Також, за словами експерта, Разумков заявив, що з питання Донбасу і територіальної цілісності ніякого референдуму бути не може.

Популярні новини зараз

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

«З цим погодитися я не можу, тому що Конституція визначає, що ці питання можуть розглядатися на референдумі, але тільки без порушення територіальної цілісності. Разумков сказав, що він проти референдуму, адже він нічого не дасть, і буде дуже дорого коштувати. Разумков йти у відставку не збирається, і хоча поки що він не вступає в пряму конфронтацію з ОП, але його особлива позиція з ключових питань, яка не збігається з позицією президента, вже говорить про те, що у Зеленського є серйозний конкурент», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, на Знай.ua Бортник назвав новий закон про олігархів марним і смішним.

Раніше на Знай.ua Бортник заявив, що Захід заважає Зеленському посадити Порошенко.