Український дипломат та політик, ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян у програмі «А як насправді?» розмірковував, хто і з яких причин може вийти на третій Майдан в Україні.

«І на першому, і на другому Майдані в Україні стояли українці. І на перший, і на другий Майдан українці вийшли не за хліб з ковбасою, а за справедливістю. Справедливістю яку тоді на коліні ламав Кучма, потім ламав Янукович. Я переконаний, що наступний Майдан буде з тієї самої причини», - вважає Омелян.

Він додав, що до виходу народу на наступний Майдан можуть підштовхнути тарифні протести, протести ФОПів, яких обкладають надмірними податками, чи інші речі. Але в першу чергу, на думку ексміністра, люди вийдуть через відсутність справедливості в державі та відсутність рівності всіх перед законом.

«Це з українцями працює завжди. У нас є інша проблема: що переважно нам з владою не щастить і більш ніж переважно ми владу не любимо. Тому що ми звикли, що у нас влада окупаційна, не українська. Є гарний вислів, що вся влада виходить з народу, але ніколи більше до народу не повертається», - каже Омелян.

Він наголосив, що причинами до масового протесту можуть стати різні випадки і вони можуть підштовхнути вийти на Майдан різних людей. Омелян зазначив, що виходити на протести можуть і різні люди, адже у нього в оточенні є знайомі, які вийшли на Помаранчеву революцію, проте не прийшли на Майдан Гідності, а є й ті, які стояли на всіх Майданах починаючи з кінця 80-х, коли були перші голодування проти Радянського Союзу перед здобуттям Незалежності.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Але підростає нове покоління. Новому поколінню цей цирк, коли Європа закрита, не подобається. Новому поколінню відсутність доріг, нормальної екології і нормальних умов роботи не подобається», - додав Омелян.

Саме ці люди, на його думку, можуть бути рушійною силою нових Майданів в країні, де відсутня справедливість.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Чалий розповів, у чому головна поразка української дипломатії.

Нагадаємо, Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.