У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт економічних наук Андрій Длігач розповів, що для виведення зарплат із тіні має відбутися зниження податків на працю.

«Зниження податків на працю можна зробити, компенсуючи їх податками на активи, такі активи у нас є – це й земля, і будівлі, коштовності, є активи, які можуть оподатковуватися в більшому розмірі. Але головний важіль, насправді – це не стільки збільшення податків, які б компенсували втрати, а це економічне зростання», - підкреслив він.

Длігач вважає, що зниження податків на працю призведе до того, що у нас не тільки виявиться більше білої зарплати, а це призведе до збільшення конкурентоспроможності українського бізнесу, економічного зростання та більших інвестицій. Це призведе врешті до зростання ВВП та суттєво збільшиться надходження до бюджету, рахує він, в тому числі й до Пенсійного фонду.

«Наша економічна стратегія розвитку базується на тому, що основною цінністю в Україні є людина. І основна ідея цієї національної економічної стратегії є збільшення продуктивності і зростання людського капіталу. Це інновації, інвестування в переробну промисловість, промислові індустріальні парки, збільшення експорту», - сказав він.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Длігач розповів, що потенціал української економіки втричі більший, ніж той, що ми маємо на поточний момент.

«Протягом найближчих десяти років ми можемо зробити цей прорив, впевнений він, але на цьому шляху є дві головні перепони - це чесні суди, без яких не можливі інвестиції, та монополізація, яка пов’язана з олігархічним станом економіки», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Пендзина, що 40% людей не платять податки, а на одного працюючого приходиться більше ніж один пенсіонер.

Також раніше Пендзин розповідав, що Міжнародна організація праці визначилась, що коефіцієнт заміщення не може опускатися нижче 40%.