У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк політичний експерт-міжнародник Максим Ялі розповів, чому в України стали такі напружені стосунки у співпраці з МВФ.

«В принципі це пісня не нова, у нас тривалий історичний період співпраці з МВФ і далеко не завжди ці відносини були райдужними. Останній раз такі ж складні відносини були при Януковичі, коли так само МВФ висував вимоги, які в принципі вже після цього були реалізовані», - розповів він.

Ялі сказав, що уряд Януковича-Азарова не погоджувався на це, розуміючи до яких наслідків соціальних і для рейтингу це призведе, при цьому знаходили інші джерела фінансування. В принципі, вважає він, що зараз ми знаходимося в тому ж положенні, тому що МВФ вимагає від України не тільки економічних, а й політичних реформ, які серйозно підірвуть владу.

«Тому влада поки намагається обійтися без допомоги МВФ і чергового траншу, про який всі так довго говорять. Не зрозуміло вийшло з крайнім траншем МВФ, який виділявся на боротьбу з пандемією коронавірусу в минулому році, тому МВФ звернувся до уряду з проханням про аудит грошових коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Глушко, що штраф за одного офіційно не працевлаштованого співробітника складе 60 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Також раніше Завальнюк розповідала, які нові платіжки за газ можуть отримати українці.