Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про критичну ситуацію, яка склалася у пільговиків і субсидіантів через затримки по виплатах від банків.

«Червневі виплати по субсидіях і пільгах затримують до середини липня. Про це стало відомо зі скарг, які опублікували українці на сайті Мінфіну. Звучить як страшний сон: Ощадбанк припинив виплату субсидій і пільг», - розповіла Завальнюк.

Вона пояснила, що банк, який видає державні виплати, затримує компенсації ще з червня, а на численні запитання громадян відповідають одне: гроші будуть, потрібно почекати. Завальнюк зазначила, що єдине, що залишається українцям - шукати справедливості на сайті Мінфіну, який став майданчиком для обурення - саме туди масово стали звертатися люди в надії почути хоч якусь відповідь. За словами журналістки, Ощадбанк повинен був виплатити людям гроші за субсидіями та пільгами ще на початку червня, однак вже настав липень, а грошей як не було, так і немає.

«Випадки у людей різні, а відповідь від банку одна. Є клієнти які скаржаться, що в належний час не змогли отримати свою пільгу, яку зазвичай виплачують через Ощадбанк. Гроші, відповідно до закону, повинні були виплатити протягом червня, однак вже почався наступний місяць, а червневої виплати до сих пір немає. При цьому дзвінки на колл-центр банку нічого не дали. Співробітники, яким доводиться приймати на себе всі обурення людей, що залишилися без грошей, знають не більше самих клієнтів», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що працівники колл-центру стали крайніми в цій ситуації. Але, додала журналістка, і людей можна зрозуміти, адже це саме ті гроші, на які вони розраховували, і багатьом доводиться зараз шукати варіанти видобутку грошей на їжу та комунальні. З Ощадбанку в свою чергу відповіли, що гроші будуть, однак дійсно не раніше 10 липня.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

«Аналогічна ситуація склалася і з виплатою субсидії. Те, що повинні були дати людям в червні, до сих пір не виплачено. І тут ситуація ще страшніше, адже людям потрібно заплатити за комунальні платежі, які потрібно сплатити вчасно, інакше субсидію знімуть. У тих, хто її отримує ситуація критична. Крім того, Ощадбанк заперечує свою провину в невиплаті коштів. Банкіри стверджують, що гроші затримує наша держава, і як тільки вона дасть кошти на виплати, їх тут же перерахують людям», - говорить Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що у гривні є потенціал для подальшого зміцнення до кінця літа.

Також Знай.ua раніше повідомив, що Ялі розповів про українську економіку між спалахами коронавируса.