Директор Національного інституту стратегічних досліджень, ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, що спричинить вступ України до НАТО. За його словами, вступ до НАТО гарантував би нам безпеку.

«Основні цілі дуже прості – побудувати незалежну суверенну демократичну соціальну і правову державу. Наскільки це виходить – тут можуть виникати питання, але цілком зрозуміло, що іншого шляху, аніж поступова вестернізація, у нас нема. Інша справа, що у нашій історичній традиції ми дуже часто сприймаємо інструменти за цілі і навпаки», - зазначив Литвиненко.

На думку експерта, вступ до НАТО був би гарантією нашої безпеки. За словами Литвиненка, люди часто не розуміють що таке НАТО. Експерт зазначив, що НАТО – це союз, який спрямований на захист інтересів учасників цього союзу.

«Для того, щоб долучитися до цього союзу, треба зробити так, щоб члени цього союзу, принаймні провідні, визнали, що вступ України до НАТО підвищить їхню безпеку. Водночас ми маємо проблеми для реалізації євроатлантичної інтеграції. Проблема зовнішня – РФ, яка чітко оголосила, що вступ України до НАТО – це Казус беллі», - підкреслив Литвиненко.

Як зазначив експерт, можливий вступ України до НАТО – це привід до початку широкомасштабної війни з Росією. За словами Литвиненка, те, що може розпочатися війна з Росією у разі вступу України до НАТО, свідчить військове вторгнення у Грузію в 2008 році.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

«Для них вступ України до НАТО дійсно неприйнятний, тому що російська стратегічна культура базується на пріоритеті безпеки та виживання держави. Сприйняття росіянами історії: тут не важливо, що відбулося, а важливо як це вони сприймають, що Захід збирається напасти. А те, що він не збирається напасти – це нікого не хвилює», - сказав Литвиненко.

Як повідомляв Знай.ua, Романенко назвав схему розпилу бюджету.

Також Знай.ua публікував слова Кебуладзе: В мене виникла певна ідіосинкразія до всього російськомовного контенту.