Про це заявила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

«Якщо застосовувати ці норми, які наразі передбачені законопроектом, то при вартості квадратного метра, наприклад, в 28 тис.грн, вона зросте до 35 300 грн. Ці цифри для того, щоб ми розуміли, що будемо мати в кінці кінців після реалізації закону», - заявила Козловська.

За її словами, ухвалення законопроекту урядом відбулось без серйозного обговорення урядовцями, і в результаті документ містить низку норм, проти яких виступають депутати, представники бізнес-середовища та громадськості.

«Це (законопроект 5600 – ред.) був прийнятий на позачерговому засіданні уряду, зі смістом законопроекту члени уряду ознайомитися не змогли. Тому, на превеликий жаль, ви зараз у себе на базі комітету маєте такий супротив - тому що профільні міністри його не бачили», - зазначила Козловська.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Раніше економічний експерт Олексій Кущ заявив, що підвищення податків приведе до зростання цін на всі товари, а Україна перетвориться у сировинну державу.

Водночас лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи податкові ініціативи уряду, заявила, що влада має знижувати податки, щоб вивести з тіні 49% бізнесу, а не підвищувати їх.