Директор Національного інституту стратегічних досліджень, ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» запропонував стратегію розвитку військової і оборонної спроможностей України. За його словами, повинні вестись дискусії фахівців з цього приводу.

«Основна стратегія нашої національної безпеки говорить, що головне завдання для Збройних сил – досягти такого рівня оборонних спроможностей, щоб ми могли завдати неприйнятних для противника втрат на землі, в повітрі, на морі і у кіберпросторі», - зазначив Литвиненко.

На думку експерта, якщо в України з’являться достатні кошти, то треба розвивати те озброєння, що вже наявне, тому що оперативність та більша ефективність вже розробленого озброєння зміцнить оборонний та військовий потенціали.

«У нас є кілька проєктів, які доведені, і їх треба розвивати. Ми не Радянський Союз, ми не можемо дозволити собі всю лінійку. Мають сідати суто військові фахівці і казати – «Нам потрібна зброя, яка забезпечить ураження з точністю у 5 м на відстані 120 км, яка буде коштувати стільки стільки-то…», - підкреслив Литвиненко.

За словами експерта, українські військові фахівці повинні вести серйозні професійні дискусії щодо озброєння для розроблення курсу розвитку оборонної та військової спроможностей.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лутковська розповіла про крах державності в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Романенка, що чим би не закінчилася історія з есмінцем, крайньою все одно виявиться Україна.