Про можливе приєднання США до Нормандського формату розповів політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк на каналі Руслана Бізяєва у проекті «Розвилка» на YouTube.

«З моєї точки зору в нинішньому політичному циклі приєднання США до Нормандського формату вже не буде, з точки зору Росії, проблемою, тобто фактично повторюється стара добра ситуація з форматами Нуланд-Карасін або Нуланд-Сурков і так далі. Але з точки зору практичної частини виконання Мінських угод в тому канонічному вигляді, в якому вони підписані, я не думаю, що це принесе кінцевий позитивний результат», - підкреслив він.

Бізяєв вважає, що нинішній канонічний Мінськ - це Гордіїв вузол, а приєднання США його ще більше затягне і що з ним робити, спробувати його розв'язати або розрубати, цікаве питання. Йому здається, що з риторики публічної і не публічною, і виходячи з його спілкування з жителями Донецька і Луганська з різних соціальних верств, розуміння, як виконати канонічну частину Мінських угод, немає.

«І що з цим робити, розуміння теж немає, і ми опинилися в завислій ситуації, коли і виконати Мінськ не можна і не виконати його теж не можна. Тобто треба якесь третє рішення, але на мій суб'єктивний погляд, а у мене досить маргінальна точка зору, в нашому політичному істеблішменті я бачу вирішення цієї проблеми тільки крізь призму перезавантаження», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що на даний момент все крутиться навколо можливості зустрічі президентів України і Росії.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Ялі розповідав, навіщо Росії США у Нормандському форматі.