Український політичний діяч Тарас Чорновіл в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому росіян не включили до корінних народів України.

Тарас Чорновіл зазначив, що Україна не обділила росіян, ухваливши законопроєкт про корінні народи, у якому їх немає.

“Ми завжди думаємо, що корінні — це тільки ті, що жили на цій території завжди в певні часи. Ну, добре, жили росіяни. А поляки, угорці, а румуни, болгари? І греки на нашій території жили завжди. Принаймні, з якогось 5 століття до нашої ери. Коли ніяких росіян чи когось іншого ще тут близько не було”, - сказав Чорновіл.

За його словами корінні — це не ті, хто походять з території України, а ті, у кого нема іншої держави, яка про них дбає.

“У Путіна прекрасно це знають. Тим більше, що у них є свій закон про корінні народи. Там йде мова в першу чергу про корінні народи Півночі, Далекого Сходу, які їм абсолютно не допомагають. Ці народи просто вимирають. Там зараз йде періодичність така, десь на 5 років повністю припиняє існування один народ. Уявляєте собі, один народ, зі своєю якоюсь мовою, яку вони вже не пам’ятають, повністю припиняє існування в світі. Це Росія. Але закон у них є. І у них корінним народом росіяни не є, згідно з російським законом. Так само як українці, яких там 5 чи 8, чи більше мільйонів”, - додав Чорновіл.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Він зазначив, що у Росії корінними народами визнані евенки, ханти, мансі та інші.

“Тут Путін, відверто кажучи, просто тупо бреше. Йому треба якусь придирку і десь нагнати щось на Україну”, - підкреслив Тарас Чорновіл.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Путін захотів зміцнити "братські зв'язки" з українцями: "Захист історичної правди".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Рада прийняла закон про корінні народи, і росіян серед них немає.