Коли закон про деолігархізацію приймуть, експрезиденту та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку доведеться позбутися «Прямого»? На це питання відповів політичний аналітик, колишній народний депутат Тарас Чорновіл у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Чорновіл розповідає, що згідно із законом Порошенко не повинен цього робити, але влада зробила йому іншу пропозицію. Як він каже, експрезидент може перестати бути олігархом, продавши свій телеканал без примусу та за повну вартість комусь, хто не має жодного зв’язку з олігархами. «Але, якщо ти його не продаш, то нічого абсолютно для тебе не міняється», - констатує аналітик.

Отже, колишній депутат зазначає, що громадськість любить гарні обіцянки влади про боротьбу з олігархами, але насправді їм нічого не загрожує. «Канали в них не забирають, до бізнесу їхнього це жодного стосунку не має… Вони напряму (без офшорних компаній) не можуть брати участь в приватизації», - підкреслює Чорновіл.

Він зазначає, що олігархи зазвичай свої покупки проводять через офшори і їхні чиновники це декларують. Водночас, додає він, із цими своїми чиновниками олігархи також не контактують, замість них це роблять юристи та відповідні суми. «Коли привезли від олігарха цей чемоданчик грошей – під цей закон це не підпадає. Не треба декларувати, що ти хабар отримав від представника олігарха», - обурюється аналітик.

Чорновіл робить висновок, що боротьба влади з олігархами виявилася лише імітацією, а відповідний закон – безпечним для олігархів.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що закон про олігархів – піар-хід.

Також Знай.ua писав про Томенко повідомив про ставлення українців до деолігархізації.