Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, чи може Україна розірвати економічні відносини з Росією. За його словами, Україна могла б сама переробляти ресурси і продавати готовий продукт.

«Що стосується заборони на будь-які економічні відносини з Росією, то це є, м'яко кажучи, нереалістичним і згубним для української економіки, якщо таке рішення буде здійснено відразу. Адже ми як і раніше на 50% залежні від поставок російських ТВЕЛів в якості палива для наших АЕС, які як і раніше забезпечують левову частку електроенергії. Причому найдешевшої», - зазначив Ялі.

Як зазначив експерт, ми продовжуємо експортувати в Росію титанову руду, від поставок якої Росія більш ніж на 70% залежить від України, а потім її переробляє і продає Боїнгу вже з високою доданою вартістю.

«Так може почати самим переробляти, а не постачати сировину агресору, на отримані гроші від якої він переозброює свою армію і спонсорує свої армійські корпуси в ОРДЛО? Те ж саме стосується будь-якої сировини, яким Господь щедро обдарував українські надра, але яке по-варварськи експортується з України без переробки, забезпечуючи добробут і зростання економік Китаю, країн Перської затоки, Росії, Туреччини і далі за списком», - підкреслив Ялі.

За словами експерта, Україна також може збільшити видобуток власного газу, а не закуповувати його по дуже великій ціні у Словаччині.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Але тоді ж впадуть стільки схем і фірм-прокладок, на яких так легко заробити тут і зараз? Риторичні питання...», - сказав Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що глобалізація порівнює рівень різних футбольних збірних.

Також Знай.ua публікував думку Ялі, що головний суперник Заходу не Росія, а Китай.