Яким чином Байден збирається налагодити відносини з РФ? У своїй програмі «Контрольний удар» політолог Максим Ялі припустив, що адміністрація президента США почне схиляти Україну до реалізації Мінських угод.

Експерт нагадує, що за президента Обами Байден був віцепрезидентом і курував усім, що стосувалося України. Сьогодні же, каже Ялі, президент США має намір відновити нормальні відносини з Росією в особі Путіна. «Звісно, за рахунок України і примусу її виконати всі пункти Мінських угод», - підкреслює він і додає, що про це говорив сам президент РФ.

Отже, Ялі констатує, що Байден може схилити Україну до реалізації «Мінська» і використати це як аргумент для перезавантаження відносин з РФ. «Не випадково Путін випромінював оптимізм за підсумками зустрічі з ним в Женеві і підкреслював на своїй пресконференції, що американський президент бачить в основі врегулювання на Донбасі саме Мінські угоди», - розповідає ведучий.

На його думку, позиції президента РФ і США щодо Мінських угод різняться лише нюансами, зокрема, алгоритмами виконання, але аж ніяк не суттю. За словами політолога, ані Байден, ані Путін не говорили і про перегляд «Мінська», хай як би не наполягав президент України. Ялі додає, що заміна Нормандського формату на Будапештський не розглядається також.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв назвав нинішній канонічний Мінськ Гордієвим вузлом.

Популярні новини зараз

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв назвав наслідки реалізації Мінських угод.