Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про стан економіки. За його словами, заява про підвищення зарплат для медиків - популізм, а взяти чотиритижневу відпустку як і раніше є неможливим.

«У нас офіційний дефіцит бюджету 250 млрд гривень, а в бюджеті закладено 600 млрд гривень на обслуговування зовнішніх боргів. Ми без зовнішніх запозичень не можемо виплатити ту зарплату, яка є сьогодні. Надії на розігрів економіки немає, уряд нічого не зробив», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, щоб здійснити нововведення стосовно збільшення зарплат медикам треба залучити 10 млрд доларів ззовні, а це, на думку експерта, буде дуже складно. На думку Атаманюка, це черговий піар-хід влади.

«Тому ця заява пахне піаром і популізмом точно як ми чули два роки тому, що зарплата вчителя буде 4 тисячі євро», - підкреслив Атаманюк.

Економіст розповів, що влада не створює умови для економічного розвитку країни, від чого якість життя громадян не поліпшується. Атаманюк сказав, що 2 тижні відпустки на рік дуже мало, але щоб взяти відпустку більше – матеріальні умови не дозволять – банкет буде за ваш рахунок.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому з України розмовляють ультиматумами.

Також Знай.ua публікував думку Атаманюка, що українці беззахисні перед підйомом тарифів.