Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми «Прогноз» з Вікторією Панченко розповів про банкрутство державних монополістів в Україні.

«Ми фактично вже розуміємо, що зараз йде процес банкрутства державних монополій до чого, на мій погляд, банкрутство абсолютно штучне. Мета банкрутства зрозуміла, щоб до 2025 року ні у кого не виникало питань, чому вони були приватизовані, а тому що вони неефективні та приносять одні збитки, тому давайте передамо монополії в «правильні» приватні руки і заживемо як при капіталізмі», - акцентував він.

Бізяєв сказав, що таке нам розповідали в 80-х і кінці 90-х, коли прийде капіталізм, треба все приватизувати, щоб воно запрацювало і буде прибуток і всім буде добре. Але насправді, вважає він, все відбувається зовсім не так, тому що одна з можливих тем візиту президента до Вашингтона буде тема приватизації великих державних монополій до 2025 року.

«На сьогодні, як я розумію, розглядається варіант «Укрзалізниця», «Укрпошта», «ПриватБанк» і «Ощадбанк» - це чотири основні напрямки. Крім цього, цікава ситуація відбувається в «Енергоатомі», який теж уже фактично на межі банкрутства і не менш цікава ситуація у нас з морськими портами, які хочуть віддати в концесію, а фактично продати», - підкреслив він.

Бізяєв впевнений, що «Одеський припортовий завод» найближчим часом теж буде виставлено на приватизацію.

Популярні новини зараз

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

«Таким чином ми будемо мати ситуацію, що до 2025 року частка державної власності в структурі нашої економіки впаде з 25% до 12%», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що газ в сховищах може закінчитися.

Також раніше Бізяєв заявляв, що боротьба за керівництво Нафтогазу – лише вершина айсберга.