У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк економічний експерт Олег Пендзин розповів про необхідність сплачувати податки та виведення української економіки з тіні.

«На сьогоднішній момент ми опинились в ситуації, коли 40% тіньової економіки в Україні сприймаються достатньо спокійно, а виплата заробітної плати в конвертах - це нормальне явище для українців, коли уникання від сплати податків в Україні є досягненням. Весь світ живе і працює зовсім по-інакшому, весь світ платить податки. В Америці по рівню тяжкості злочину несплата податків іде одразу після вбивства», - підкреслив він.

Пендзин розповів, що треба максимально комфортним чином дати людям змогу починати сплачувати податки і коли ми говоримо про нульову декларацію та амністію капіталів, які намагається запровадити уряд і влада, це є правильним рішенням. За його словами, наш шлях в Європу - це є легалізація нашої діяльності, це є білі гроші, які ми з вами отримуємо і з яких ми сплачуємо податки.

«Нині весь світ почав жорстко боротися з тими, хто уникає сплати податків і зараз придбати будь-що в Євросоюзі ви можете тільки в тому випадку, коли доведете походження тих грошей, якими ви збираєтесь оплатити ту чи іншу покупку. І є дуже серйозні програми по боротьбі з відмиванням грошей отриманих злочинним шляхом і фінансуванням тероризму», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що МВФ взагалі виступає проти будь-яких податкових амністій.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Чаплига розповідав про нульову декларацію на прикладі відомої казки.