У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк економічний експерт Олег Пендзин розповів, кого стосується заповнення нульових декларацій.

«Виходячи з того, що нульова декларація є добровільною, ніхто нікого не примушує сьогодні йти та подавати її у Податкову службу. Якщо ви маєте достатньо великі готівкові кошти, які отримані вами з заробітків або з інших джерел, з яких однозначно не були сплачені податки, а ви хочете ті кошти покласти на свій рахунок в банк, ви маєте розуміти, що через деякий час при будь-якій коштовній покупці Бюро економічної безпеки обов'язково запитає у вас про походження коштів», - розповів він.

Пендзин сказав, що об'єктивно ми з вами маємо готуватися до того, і це є загальноєвропейською практикою, що через декілька років держава буде вводити непрямий контроль за нашими з вами видатками. Тобто ви маєте мати легальні гроші на суму тієї покупки, підтвердив він, яку ви хочете здійснити.

«Більше того, фрази на кшталт: мама й тато купили і мені дали, на той момент проходити не будуть, тільки якщо батьки сплатили податки. Але це питання майбутнього, сьогодні треба розуміти - держава дає можливість легалізувати ті кошти, які з точки зору держави у вас знаходяться без сплати відповідних податків. Одразу хочу наголосити - амністія капіталів стосується тільки тих норм законодавства, які мають відношення до сплати податків. Легалізувати майно набуте злочинним шляхом через інші злочини неможливо», - резюмував він.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Макаренка, що всі громадяни України мають право на податкову амністію.

Також раніше для Знай.ua Макаренко розповідав, що 29% ВВП країни знаходиться в тіні.