Політичний експерт та блогер Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, якою буде реакція Росії на співпрацю України з Китаєм.

Руслан Бізяєв розповів, якою буде реакція Росії на те, що Україна намагається налагодити співпрацю і з Європою, і з Китаєм.

"Я думаю, що Росія якимось чином спробує це все зробити так, щоб це йшло в рамках їх розуміння “Шовкового шляху”. В рамках ШОС. Швидше за все, вони будуть пропонувати Китаю як альтернативу певні преференції в цьому транспортному коридорі. З огляду на те, що Китай зараз досить активно намагається грати на афганському напрямі, я думаю, що з цього приводу будуть переговори", - сказав Бізяєв.

Він зазначив, що невідомо, чи піде Китай на переговори. Він пішов на переговори щодо Білорусі, але чи піде по Україні – неясно.

"Якщо не піде, в такому випадку, це буде цікавий момент, тому що Китай зараз ні в якому разі не буде лізти в політичне протистояння з Росією. Тому що ділянка російсько-китайського кордону — це поки що більш-менш спокійна, але єдина ділянка їхнього кордону", - додав Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

За його словами, зараз багато хто видає бажане за дійсне, кажучи про те, що в України з Китаєм все добре.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що Захід бачить в Китаї загрозу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українцям показали "вільні" країни Євросоюзу: від ізоляції до відкритих дверей.