Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, які реформи для України назвав Блінкен на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні в Вільнюсі. За словами експерта, це «домашнє завдання» для Зеленського перед візитом до Байдена.

«Західні партнери продовжують чинити тиск на Україну і намагаються управляти соціально-економічними процесами в нашій країні. Ентоні Блінкен розповів, якими мають бути основні кроки України для успішного застосування необхідних реформ», - зазначив Бортник.

За словами експерта, Блінкен зазначив, що необхідно схвалити законопроєкт стосовно впровадження Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Як зазначив Бортник, ці законопроєкти повинні відбутися, щоб гарантувати прозорий відбір суддів.

«Інша позиція Блінкена стосовно відбору керівництва Національного агентства протидії корупції та спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вся процедура в обох випадках повинна бути прозорою, - підкреслив Блінкен», - зазначив Бортник.

Експерт зазначив, що Блінкен також зажадав збереження корпоративного управління держпідприємствами за стандартом Організації економічного співробітництва і розвитку. Ще, за словами Бортника, Блінкен зажадав реформу СБУ, а саме передачу функції по боротьбі з економічними злочинами іншому відомству.

Популярні новини зараз

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«Останній крок – це покарання за корупційні злочини людей, які займають високі державні посади. Блінкен нагадав, що з 2014 року до відповідальності за це не притягнули жодного чиновника. Немає нічого важливішого для майбутнього безпечної і процвітаючої України, ніж зменшення масштабу корупції, - підкреслив Блінкен», - процитував Бортник.

Політолог підкреслив, що це як «домашнє завдання» для Зеленського, після виконання якого зустріч з Байденом точно відбудеться.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник пояснив, чому зустріч Зеленського з Путіним може не відбутися.

Також Знай.ua повідомляв, що Бортник розповів, як Захід намагається контролювати нашу судову систему.