У програмі «А як насправді?» футуролог Олексій Толкачов розповів, як розвиток сучасного світу і впровадження інновацій замість людської праці може вплинути на багатьох людей.

Він зазначив, що зараз світ розвивається в бік четвертої індустріальної революції, яка буде ознаменована масовою заміною людської праці штучним інтелектом.

«Тут виникає кілька колосальних питань. По-перше, як ми будемо жити, по-друге, навіщо. Тому що так чи інакше праця не просто робить з мавпи людину, вона облагороджує», - вважає Толкачов.

За його словами, праця є для багатьох людей сенсом життя. Футуролог зазначив, що в сучасну епоху пандемії, під час карантину багато хто залишився без робочого місця, без необхідності піти кудись на роботу, в колектив. Велика кількість людей залишилися сидіти вдома і у багатьох внаслідок цього трапилася депресія, заявив Толкачов.

«Робота - це елемент соціалізації, це наш прояв в навколишньому світі. Чому я кажу, що робота - це частина сенсу життя: коли ми працюємо і робимо якусь корисну справу, ми відчуваємо себе значущими, корисними, потрібними іншим людям. Відчути себе непотрібним - це колосальне випробування для психіки», - каже футуролог.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Толкачов розповів, які функції виконує школа.

Як повідомляв Знай.ua, Стус пояснив, що таке цивілізація на прикладі людського організму.