Яким чином виборчі процеси в інших країнах можуть позначитися на врегулюванні військового конфлікту на Донбасі? Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог, публіцист, політичний експерт і аналітик Олександра Решмеділова.

«Нормандський формат часто стояв на паузі, тому що потрібно було перечекати вибори. Коли у Франції міняли Олланда на Макрона, це призвело до майже дворічного заморожування процесу. А там вже не встигли озирнутися, як і свої вибори приспіли. У нас взагалі в будь-якій незрозумілій ситуації заводять розмову про дострокові вибори. В Україні постійно обговорюють свіжі рейтинги. А останнім часом, щоб не хвилювати президента, персональних рейтингів немає – є тільки партійні. Втім, результати останніх опитувань все одно виглядають тривожно: 64 відсотки українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, а більшість виступає проти відкриття ринку землі», - зазначає політолог.

Вона нагадала, що зараз рейтинг «Слуги народу» істотно знизився, а три інші партії – «ЄС», «ОПЗЖ» і «Батьківщина» – «ділять срібло», розриву між ними майже немає.

«Лідери всіх трьох провідних партій претендують на президентство. Дуже важко одночасно воювати з ним усіма, та ще й з олігархами, яких взагалі незрозуміло скільки», - каже Олександра Решмеділова.

Як повідомляє Знай.ua, народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що найближчим часом перевибори Верховної Ради навряд чи відбудуться.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Михайло Чаплиги, перевибори необхідні нинішньої влади.