Український політолог, політичний експерт і аналітик Олександра Решмеділова в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла про політику Європейського союзу щодо Росії.

«Цікаво, що Європейський союз продовжив частину персональних санкцій щодо російських компаній. Та й взагалі в цілому Європейський союз і щодо Криму санкції продовжив. Тобто зі свого боку Європа показує, що «дивіться, ми теж робимо кроки назустріч». Хоча однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну і говоримо: «Приїжджайте до нас на саміт ЄС». Тому що, умовно, якщо Байден може заглянути в очі Путіну, то чому Меркель туди не може заглянути?», - сказала експерт.

На її думку, президент України Володимир Зеленський повинен зустрітися з Путіним і обговорити, зокрема, газову безпеку і спільні домовленості, а не дізнаватися цю інформацію від західних партнерів.

«Будемо через Женеву дізнаватися, так? Як домовилися, ви уявляєте, Байден з Путіним, розповість потім Байден Меркель, Меркель розповість Зеленському... Тобто це дитяча гра «зіпсований телефон». Тому, звичайно, хотілося б все-таки, щоб ми у всіх цих переговорних ланцюжках грали не тільки в «передай далі», а все-таки безпосередньо», - резюмувала Решмеділова.

Як повідомляв Знай.uа, Бортник розповів, що Блінкен зажадав від Зеленського.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Також Знай.uа писав, що Ялі заявив, що Байден і Путін не збираються переглядати Мінські угоди.