Якщо влада гратиме на почутті провини громадськості, то всі її революційні настрої розвіються. Так сказав політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

Бортник пояснює, що влада може дуже легко пригнітити всі революційні настрої українців, просто посиливши їхнє почуття провини. «Замість того, щоб повстати проти існуючої системи, індивідууми почуваються безпорадними і займаються самоїдством», - констатує він.

Як каже експерт, люди в такому разі просто звинувачуватимуть самих себе: погане життя їм зробила не влада, а вони самі, для кращого їм не вистачає інтелекту та здібностей. «Це неправда, це технологія управління», - підкреслює Бортник. Водночас він додає, що за такого розкладу влада зможе не лише повернути собі контроль над державою, але й над рейтингами.

Принагідно політолог нагадує про слова «Ви самі винні», що так часто звучать у суспільства. «Це призводить до депресивного стану і фіктивно призводить до стримування дій людини, а з бездіяльністю немає і революції», - зазначає він. Отже, Бортник підсумовує, що влада має метод стримування революційних настроїв народу, треба лише переконати його у власній безпорадності.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, що зажадав Зеленський від представників Заходу.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бортник назвав п’ять реформ Блінкена «домашнім завданням» Зеленського.