Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, що посприяло відставці Авакова. За його словами, Аваков не був проти піти у відставку, але також дана відставка була вигідна Зеленському.

«Це рішення не тільки президента, а й Авакова. Ніхто на міністерській посаді не був 7 років. Аваков створив супер міністерство: туди входить і Національна гвардія, Національна поліція, Міграційна служба і Прикордонні війська. Після відходу Авакова, я думаю, що Національну гвардію перепідпорядкують президенту», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, президенту важлива ця відставка, тому що впливове міністерство з міністром, який є політичним гігантом, важко тримати під контролем. Як зазначив Карасьов, Аваков пережив і попередній політичний режим, що теж завдає труднощів владі.

«Останнім часом була дуже серйозна зв'язка впливових силовиків: Аваков і секретар РНБО Данилов. Не всім це подобалося в команді президента, тому що досвід, ресурс і політична вага Авакова і Данилова, який набирав вагу, створювали некомфортну ситуацію для деяких в команді президента», - підкреслив Карасьов.

Як зазначив політолог, Данилов і Аваков більш прозахідні політики, а зараз Україна збирається міняти курс на нейтральну позицію по відношенню до Заходу – це теж ключовий фактор.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що ми вибили зізнання, що ми вступимо в НАТО через ПДЧ.