Що Путін прагнув сказати своїй статті? Своє судження з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює старший експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

«Путін позначив територію, оголосив, що Україна – це його задній двір, куди він нікого не пустить. Ключовий меседж, який Путін до цього неодноразово повторював: Росія не допустить, що Україна стала економічною, а тим більше військовою загрозою для неї. Заради цього вона готова піти на будь-які заходи. Квітневими маневрами Росія показала, що не зупиниться ні перед чим. Захід це почув, побачив і сприйняв червоні лінії. Для нас в цьому, звичайно, нічого хорошого немає. Вголос це сказано не буде, але Україна вважається зоною інтересів Росії. Просто багато хто у світі про це мовчить – але і не протестує проти цього», - вважає експерт.

На його думку, відмова надати Україні План дій щодо членства в НАТО і будівництво «Північного потоку-2» теж є мовчазним визнанням цього.

«А історичні узагальнення Путіна нікому не цікаві, тим більше що друга половина статті присвячена не історії, а його оцінками того, що відбувається. Він заявляє, що воює із Заходом на території України. В цьому і полягає меседж. У Донецьку вважають, що воюють з Києвом, в Києві – що воюють з Москвою, а Москва впевнена, що воює з Великим Заходом», - каже Ігор Попов.

Як повідомляє Знай.ua, раніше статтю російського президента прокоментував політолог Максим Ялі.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Також Знай.ua повідомив, що, на думку громадського діяча Андрія Пелюховського, Путін прагне відродити Радянський Союз.