Ресторатор Усама Кафа розповів Сергію Дойку у новому випуску програми «Особистість», як бізнесу вдалося вижити під час нокдауну.
«До того, як ввели локдаун, всі вважали мене суворим і справедливим. Зараз вважають жорстким. Деякі люди зрозуміли це як лояльність і м'якість, але це не так абсолютно. Я ніколи нікого не звільняв, просто даю людині право: нехай вибирає, буде працювати або не буде. Але я скажу з гордістю: в нашій компанії 22 роки працює кістяк, який утворився з самого дня заснування», - розповідає Кафа.
Про локдаун він відгукується як про шторм.
«Я завжди говорю, що наслідки будуть не під час шторму, коли йдуть хвилі, а після того. Це те, що ми маємо на сьогоднішній день. Я завжди робив головний удар на команду, і думаю, що зробив хорошу ставку. Був час, коли ресторани взагалі не працювали. Це тривало півтора року. Ми ні в кого нічого не брали, зобов'язання накопичилися. Але ми розуміли, що головна проблема - в головах. Це факт, потрібно його пережити. Яким чином? Ми описуємо ситуацію, ставимо дорожню карту і все. Найголовніше - не відвернутися спиною, в очі дивитися», - зазначає ресторатор.
«Я збираю команду і розповідаю: ось так, так і так, давайте справедливо дивитися. Ми так діємо і так. І ми всі працювали. Заборон немає, але деякі гуляли на балконі з телефоном. Грошове питання теж дуже важливе. Під час локдауну ми не могли давати в повному обсязі те, що потрібно. Є люди, які патріотично ставляться до компанії, є інші. Я всіх розумію», - зізнається Кафа.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Знай.ua повідомляв, що У багатших країн є гроші, щоб компенсувати своєму бізнесу втрати від локдаунів, - Ялі.
Також Знай.ua повідомляв, що раніше Завальнюк розповідала, що бюджет нашої країни зараз в повній печалі.