Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, чи може Україна зробити переорієнтацію політичного курсу. За його словами, для цього повинен бути запас економічної міцності.

«Звичайно, ні, а як її зробити? У нас дуже великий внутрішній прозахідний сектор політики. Відразу буде дуже багато тиску і протести. Щоб маніпулювати великими гравцями треба, щоб у нас була сильна економіка, і ми не були залежними від МВФ», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, економіка є ключовим фактором в політичних іграх. Як зазначив Карасьов, залежність від міжнародних валютних інстанцій не дає можливість мати повну свободу дій в сенсі зовнішньої політики.

«Західники виставляють нам досить серйозні умови і не завжди нам допомагають так, як ми хочемо. Для того щоб розвернутися треба мати під контролем всю політику – вона повинна контролюватися одним центром влади, але поки цього немає», - підкреслив політолог.

Як зазначив політолог, в країні повинна бути стабільна політична ситуація, щоб уряд міг вибирати конкретний курс, при цьому не отримуючи хвилю протиріччя на свою адресу.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що нас візьмуть в НАТО, незважаючи на війну на Донбасі.