У програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською політичний експерт Олександр Мусієнко назвав причини, з яких стаття Путіна про Україну вийшла саме зараз.

Мусієнко вважає, що стаття Путіна – це елемент певної інформаційно-психологічної операції, а тоді вже війна є її відгалуженням.

Також він зазначає, що цією статтею Путін ніби намагається викликати до себе симпатію. «Він каже, у вас олігархи, у вас заборгованість зовнішня, у вас несправедливість, у вас тарифи, у вас споживання електроенергії впало... Ну а ми в Росії завжди готові виправити», - каже експерт. На його думку, у статті відбувається певна маніпуляція: як єдиний з росіянами народ може жити окремо і йти своїм зовнішньополітичним курсом.

Водночас в Україні, попереджає Мусієнко, розвивається інший дискурс, вигідний Росії: ми не потрібні НАТО та Євросоюзу. Тобто, підкреслює експерт, не йдеться навіть про співпрацю із Заходом. Він пояснює, що такі моменти мають на меті викликати суспільну апатію. «Щоб суспільство засумнівалося, так, а може й справді, навіщо нам ЄС? Навіщо нам НАТО?», - каже гість програми і додає, що Росія, мовляв, завжди прийме українців.

«Взагалі, я так розумію, що натхненник цього всього матеріалу... Це Владислав Сурков», - каже Мусієнко. У статті Путіна експерт вбачає його стиль і бачення політичного курсу України. Аби не бути голослівним, він нагадує про позицію Суркова: Україна – не держава, а жебрак, який рано чи пізно сам приєднається до РФ.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що своєю статтею Путін застеріг еліти від розбудови антиросійської України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко сказав, що потрібно для вступу в НАТО.