У новій програмі «Головне» на каналі My.ua політтехнолог Олександр Кочетков розповів, чи можливі найближчим часом вибори в ОРДЛО.

«На жаль, можливі, але хочу пояснити, що нормальні вибори в ОРДЛО повинні проходити за українським законодавством. У це поняття вкладається те, що ЦВК в Києві формує комісію на непідконтрольних територіях з тих, кого вони вважають за потрібне ввести в комісію. Платити їм потрібно буде гривнями, тому що наш бюджет за роботу тієї місцевої виборчої комісії може платити тільки гривнями, а там ходіння гривні немає», - підкреслив він.

Кочетков сказав, що це означає те, що доведеться там відновити ходіння гривні шляхом повернення НБУ та інших комерційних банків в рублеву зону неконтрольованих територій. А для агітації перед виборами дається спеціальний безкоштовний ефірний час, а це значить, додає Кочетков, що там треба відновлювати українське мовлення.

«Тобто, коли ми починаємо говорити про проведення виборів за українським законом - це повністю включити контроль за кордоном, роззброєння бойовиків, повернення гривневого простору і купа ще всього включно з партіями і агітаціями. Що за фактом на сьогодні зробити неможливо. Нам нав'язують разові вибори в неправильних умовах. Ми повинні забути про своє законодавство, люди там залишаються під контролем бойовиків, які орієнтуються на Кремль», - акцентував він.

Кочетков вважає, що це буде щось на кшталт виборів, оскільки вони здатні намалювати прямо зараз ті результати, які вони хочуть.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

«На жаль, таке можливо, тому що нам це абсолютно чітко нав'язують», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Трюхана, що нам треба позбавлятися від залежності, не тільки від труби, але і від Росії.

Також раніше для Знай.ua Трюхан коментував заяву Меркель про вибори в ОРДЛО.