Якщо Молдова приєднається до Румунії, то як це скажеться на Україні? На цю тему міркує політичний експерт Андрій Бодров у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

За словами Бодрова, дії Маї Санду, як вважається, призведуть до приєднання Молдови до Румунії. «Мая Санду — у нас тепер тріумфатор. Вона така, Зеленський №2», - коментує він і додає, що вона займатиметься формуванням більшості та агрегуванням владних інструментів.

Отже, каже експерт, до такого розкладу подій варто готуватися і це зачепить Придністров’я. «Санду, рухома прорумунськими і пронатівськими, проєвропейськими настроями — все-таки зробить спроби по розрядці ситуації в Придністров'ї», - стверджує він. На думку гостя програми, тут спрацює хорватський сценарій, тобто відбудеться військова експансія.

Водночас ці події, підкреслює Бодров, не оминуть і Україну: на території Придністров’я проживають десятки тисяч українців, доведеться заново визначатися зі статусом цього утворення. «Чи буде Україна захищати інтереси своїх громадян — для мене це питання повисає в повітрі», - каже експерт.

Зараз же, міркує він, залишається лише стежити за подіями та чекати, як поведе себе сама Молдова і на що піде Росія.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що Путін хоче зробити знову Радянський Союз.

Також Знай.ua писав про те, що Пастернак попередив про можливу анексію острова Зміїний.