Хто в Україні буде стежити за дотриманням екологічних норм? І - найголовніше – хто буде сторожем сторожів? Про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розповідає голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

«Регулятори існують – це і правоохоронні, і контрольні органи. Зараз ми в першу чергу працюємо над тим, щоб інспектори були максимально відокремлені від контактів з бізнесом. Для цього розробляється електронний кабінет інспектора. Інспектор, який працює на підприємстві, буде оснащений відеокамерою і GPS-реєстратором. Зараз вже ведеться закупівля цього обладнання. Воно повинно мінімізувати корупційні ризики. Плюс – підвищення зарплати та зовнішній контроль», - розповідає глава відомства.

Від цих заходів він очікує позитивних результатів.

«Забезпечити такі результати – моя задача. Потрібно, щоб не було тиску на бізнес, а діяльність інспекції була максимально публічною. Тих людей, які піддадуться корупційним ризикам, ми будемо жорстко карати та звільняти. Я думаю, що правоохоронці дадуть нам характеристики на співробітників, які до цього схильні», - вважає Андрій Мальований.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він повідомив про позапланову перевірку Держекоінспекції на підприємстві «Рівнеазот».

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Мальованого, це відомство зобов'язало орган місцевого самоврядування розробити схему санітарного очищування.