Яке зараз становище українських олігархів? Про це у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповідає політичний експерт Руслан Бортник.

«Олігархи зараз живуть добре, їм ніщо не загрожує. Вони злегка покусають президента, прокреслюють йому червоні лінії. У деяких олігархічних мас-медіа чітко говориться, чого президенту не можна робити. Президентського закону олігархи не бояться, навіть сміються над ним. Він їм неприємний – і не більше. Трохи більш небезпечний законопроєкт 5600, який змінює ставки оподаткування, і з ним вони борються. Але і він не завдає олігархам критичної шкоди. У чомусь вони підіграють президенту, в чомусь вступають в змову з владою. Одним словом, олігархи поводяться як завжди. І що влада може їм зробити? Націоналізувати обленерго? А що далі з ними робити? Грошей там немає, ресурсів немає, хіба тільки якась інфраструктура», - говорить експерт.

За його словами, будь-які заходи проти власників енергетичних компаній призведуть до дефіциту і кризи платежів.

«Влада може відняти енергетичне господарство в олігархів, але не зможе ним керувати. Вона не зможе забезпечити українцям ні нормальні тарифи, ні навіть постачання вчасно і світла, і гарячої води, і всього іншого. У олігархів є і налагоджені схеми, і фахівці», - вважає Руслан Бортник.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Микола Томенко припускав, що цієї осені олігархи почнуть розпродавати свої активи.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політика Геннадія Балашова, українські олігархи не відповідають духу часу.