У програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров пояснив, кого звинувачувати у здачі Криму Росії.

Спершу Чубаров дає перелік осіб, які, як він вважає, винні у здачі кримського півострова Росії. Зокрема, він говорить про військо, про спецслужби, про чиновників, що працювали у сфері безпеки та оборони. Принагідно голова Меджлісу зазначає, що можна звинуватити, по суті, одного лише Головнокомандувача. З іншого боку, пояснює він, у такому разі все мало би бути ідеально готовим до оборони і чекати лише наказу, але такого не було.

«Я не з тих людей, які схильні назвати два-три прізвища і сказати: оце вони здали Крим», - підкреслює він.

На думку голови Меджлісу, у пошуках винних потрібно враховувати всі фактори. «В Криму дуже багато творилося протягом довгих років для того, щоб Москва у той момент, який вона визначила як «ікс», досягла б своєї мети», - пояснює гість програми. Тобто, зауважує Чубаров, йдеться про передумови до подій 2014 року.

Тим не менш, він зазначає, що, якщо вже когось і звинувачувати, то тих, кому Конституція дала відповідні повноваження для захисту держави і хто ними не скористався.

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чубаров заявив, що Крим повертати потрібно лише мирним шляхом.

Також Знай.ua писав про те, що Чубаров висловився про єдиний прийнятний шлях повернення Криму.