У 1991 Ростислав Прокопюк переїхав до Чехії. До цього хотів бути актором, але став психологом. Для нього це не професія, а покликання та відповідальність, заняття, коли ти не належиш собі. Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Людина сама хоче, а потім вона назбирала тисячу проблем, чому це не станеться. Людей, ситуацій маса. Але якщо ви хочете це робити і знаєте, що це вам дасть – і робите. Обставини – це ви. Є ситуації, до яких можна пристосуватися, де обставини можна змінити, а якщо ні перше, ні друге, ні третє не робити – шукати інші. Бажання відкривати інші проєкти, програми. Якби я не мав можливість щось робити, малювати чи писати – я б це не робив», - розповідає він.

Прокопюк зауважив, що не вважає професією свою роботу психологом.

«Психолог – це не професія. Це покликання і відповідальність. Оце для мене психолог. Я дуже хочу, щоб ті, хто шукають допомогу в психолога, психотерапевта, екстрасенса, коуча – дивилися на дві ознаки: відповідальність і покликання. Душа. Це професія, де ви не належите собі. І на цьому все будується. Той, хто хоче працювати психологом, працювати з людьми, мусить бути готовим до того моменту, коли ви не належите собі», - каже він.

Гість програми розповів типову історію зі свого життя.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

«Я сиджу вдома, обідаю, дружина щось робить поряд. Дзвонить телефон, я розмовляю, а їй здається, що я розмовляю з нею, бо питає: «А ти зі мною розмовляєш?». Ось так дрібниці, ви просто не належите собі», - констатує психолог.

Знай.uа повідомляв, що тривога на тлі пандемії може призвести до панічних атак, - психолог.

Також Знай.uа повідомляв, що Батьки за порадою психолога "виселили" 13-річну доньку на безлюдний острів.