Чеський психолог українського походження Ростислав Прокопюк розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість» про те, що для нього означає бути успішним, і дав пораду людям, які хочуть бути щасливими.

«Успішність – це такий вітер, пролетів – і забули. Не варто бути успішною людиною. Надзвичайно варто бути людиною. Це те, що у нас втрачається. Успішних дуже багато, людей – мало. Свого часу Діоген Синопський ходив із ліхтарем і посеред білого дня шукав людину. Не шукайте людину! Знайдіть людину в собі. Якщо ви знайдете людину в собі – та друга людина, яка теж відчуває, що вона – людина, знайде вас. Мусить бути рівновага: дати, взяти», - розмірковує він.

В Чехії Ростислав Прокопюк потрапив до Книги рекордів, але вже не як психолог, а як художник. Він зізнається, що робив це не заради слави.

«Це дійсно круто, але це доходить тільки через певний час. Знаєте, що для мене важливо в цьому? Що я там недаремно. Не для слави, не для якоїсь крутості. Вас наповнює те почуття, яке важливе для кожної людини, що ви щось робите недаремно. Не треба медалі, не треба ордени і грошові винагороди. Оце – духовний рівень пізнання, що ви недаремно. Ось що для мене означають ці рекорди», - відповідає психолог.

Він дає пораду: «Ні в чому себе не обмежуйте. Ні в чому собі не відмовляй! Оце і є мій принцип. Не відмовляй собі в тому, що ти задумав».

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Знай.uа повідомляв, що психолог назвала причину великої кількості розлучень на карантині.

також Знай.uа повідомляв, що організатор вечірок Анна Салата розповіла про свій сенс життя.