Політичний експерт Віталій Романченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснив, навіщо п’ятий президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Крим Україні за один рік.

Такі заяви ексглави держави Романченко називає перш за все популізмом.

«Чому зроблена сьогодні саме ця заява? Ми маємо розуміти, що в принципі в нас вже подроблене електоральне поле. Є різні політики, які визначилися, на яку аудиторію вони працюють. Петро Олексійович шукає підтримки серед кримськотатарської спільноти, і тому робить такі гучні заяви. Хоча, по суті, коли він був президентом, якщо ось так легко за один рік можна повернути Крим… Виникає питання – чому він це не зробив, коли він був президентом?», - каже експерт.

Він додав, що у вирішенні проблеми Криму потрібно бути прагматиками.

«Всі фахівці, всі аналітики вказують на те, що Росії Крим з точки зору і економічного розвитку, і взагалі політичного позиціювання на світовій арені був не вигідний. Але він їй необхідний з точки зору безпеки», - сказав Романченко.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

За його словами, РФ ніколи просто так не здасть півострів, тому що для неї Крим – це універсальна геополітична точка, яка контролює величезний простір у Чорному морі та європейській частині Росії.

«Давайте будемо відверті, Крим Україна може повернути лише у двох випадках. Випадок перший – це повномасштабна війна з Російською Федерацією. Я б сьогодні не дуже хотів би повномасштабної війни з Російською Федерацією, тому я цей варіант розглядаю як малоймовірний… Другий варіант – це якісь внутрішньополітичні процеси, негаразди почнуться в самій Росії, через що вона буде певним чином втрачати територіальну цілісність і їй буде не до, скажімо так, проблеми регіонального розвитку. Зокрема, Криму або інших достатньо далеких від центру регіонів», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Романченко пояснив, як працює ринок землі і розповів про ціни на ньому.

Також Знай.uа писав, що Романченко розповів, як треба було запускати ринок землі.