Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. За його словами, органи влади не зможуть контролювати повною мірою вирощування і збут марихуани.

«Суть проєкту в тому, щоб дозволити застосовувати медичний канабіс для людей, які хворіють на онкологічні захворювання, і полегшити їм переживання хвороби. Але тут як завжди під красивою назвою криється багато підводних каменів, які будуть негативно позначатися на стані всієї країни», - зазначив Загородній.

За словами експерта, для дозволу медичного канабісу насправді не треба приймати окремий закон: це можна зробити постановою від уряду. Як зазначив політолог, в квітні уряд уже дав можливість застосовувати канабіс в медичних цілях.

«Законопроєкт де-факто знімає обмеження на створення ринку легких наркотиків і можливості вирощування в нашій країні коноплі. З огляду на те, в якому стані знаходяться наші органи влади, проконтролювати яку там коноплю будуть вирощувати, в яких кількостях і куди воно потім піде – в дійсності неможливо», - підкреслив Загородній.

Як зазначив політолог, це величезний ринок, за різними оцінками – 1 млрд доларів. На думку Загороднього, ринок медичного канабісу буде неможливо контролювати в повній мірі, чим можуть скористатися з метою нелегального збуту.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, як пов'язані дострокові вибори і погіршення ситуації в країні.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього про владу: Вони вбивають малий бізнес в інтересах великого.