Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це Митрополит Онуфрій сказав у випуску «Слово Предстоятеля» на телеканалі «Інтер».

Блаженніший пригадав історію з життя про те, яке значення для людини мала скорбота.

За його словами, в духовній семінарії працювала благочестива дівчина. Якось вона поверталася додому в електричці. У тамбурі їхала компанія молодиків. Один з юнаків підійшов до дівчини і почав її вмовляти вийти з ним.

«Дівчина відчула щось недобре і відмовилася. Тоді хлопець вийшов у тамбур, поговорив зі своїми друзями і, зайшовши до вагону, почав її вже рішуче вмовляти вийти, злим голосом став кричати: «Ти знаєш, я тебе програв у карти, я повинен тебе вбити. Якщо ти не хочеш вийти, то я зроблю з тобою це тут». Він поліз у кишеню і витяг ніж. – Весь народ мовчав, бо всі були у страху й тремтіли. Дівчина, побачивши, що в неї крайнє становище, як вміла, стала молитися Богові. Вона пообіцяла: «Господи, якщо Ти мене збережеш від смерті, то обіцяю своє життя присвятити Тобі на служіння». Тут цього хлопця охопив страх і він наче зацепенів, не міг поворухнути ні рукою, ні ногою. «Що ти зі мною зробила? Якщо я тебе не вб’ю, то мене вб’ють друзі», – закричав він. Компанія молодиків зайшла до вагону, взяла його під руки і вивела зі словами: «Ну досить, підемо». Не відомо, що сталося потім із тим хлопцем. Дівчина повернулася додому в тремтінні. До батьків якраз завітав наречений просити її руки. Дівчина з тремтінням розповіла всю історію, яка з нею сталася, та відмовилася одружуватися. Вона стала інокинею і присвятила своє життя Богу», – розповів про такий випадок архіпастир.

Предстоятель УПЦ відзначив, що через скорботу Бог привів дівчину до більш досконалого духовного життя, та не виключив, що дехто може обуритися, мовляв, «якщо Бог є любов, то чому так жорстоко відноситься до Свого творіння». «Дійсно, Бог є любов, і все, що Бог робить, є любов. Але любов – це не потурання людським немочам», – пояснив він.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Владика зазначив, що був свідком того, коли батько ставав спортивним тренером для своєї дитини. Виховував дитину у строгості, вимагав дотримуватися суворої дієти, змушував тренуватися до упаду.

«Та дитина, яка пам’ятала, що батько так робить із любові, ставала чемпіоном. А та дитина, яка вважала, що це жорстокість батька й не слухала його, не ставала чемпіоном. Господь хоче, щоб всі були духовними чемпіонами. Тому попускає скорботи, труднощі в житті, щоб через їх подолання, через їх терпіння приходили до досконалої ступеня духовної досконалості. Добре завжди здобувається важким трудом і подвигом, недобре, зле саме липне до людини. Будьмо добрими, вдячними за все, що Бог нам попускає. І Бог через скорботи, труднощі зробить чемпіонами, зробить більш духовно досконалими», – підсумував Митрополит Онуфрій.