Казахський економіст Рахімбек Абдрахманов в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, чому добре, що в Україні до влади потрапили випадкові люди.

"Питання нерівності економічних можливостей — це завжди питання визначення. Те, наскільки твій економічний майбутній добробут визначається тими чинниками, на які ти не в змозі вплинути. На жаль, в Казахстані існує багато факторів, на які люди не в змозі вплинути у своєму житті. Родовий фактор відіграє роль. Якщо ви подивитеся статистику, то в Кабінеті міністрів, і в цілому в уряді, і в правлячій еліті — родовий фактор, він якраз таки дуже корелює з тим, наскільки певні люди отримують ту чи іншу посаду", - сказав Рахімбек Абдрахманов.

Він зазначив, що якщо в країні, щоб отримати якусь посаду, потрібно мати приналежність до якогось роду або групи осіб — то це вбиває принцип меритократії.

"Прекрасно, що в Україні ці соціальні ліфти починають працювати. Які дозволяють людям за рахунок їх талантів, амбіцій і напрацювань домагатися свого... Зрозуміло, що у 2019 році, в силу певних чинників, в політику пройшли абсолютно випадкові люди. Так трапляється в демократії. Це нормальна практика, і я думаю, що тут немає нічого драматичного. Це краще, ніж у вас родичі будуть сидіти в парламенті", - додав Абдрахманов.

За його словами, якщо депутати не будуть справлятися зі своїми обов'язками — то у них не буде шансів на наступних виборах.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Спірідонов заявив, що Верховна Рада є турбулентною.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Атаманюк зазначив, що Україна повинна сприяти миру.