Чим відрізняються колишній і сьогоднішній глави правління НАК «Нафтогаз» - Андрій Коболєв і Юрій Вітренко? Детальніше про це розповів український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Принагідно гість програми торкається теми «Північного потоку-2», адже скоро він почне працювати і буде реалізована політична концепція Меркель і Байдена, тобто меморандум, підписаний обома лідерами. «Виникне дуже цікава ситуація взагалі на європейському ринку газу і на нашому ринку газу в тому числі», - міркує Бізяєв і додає, що виникне питання ціни.

За його словами, Коболєв і Вітренко дотримуються різних підходів до статусу і роботи «Нафтогазу», але і той, і інший мають своїх критиків і прихильників.

Зокрема про концепцію Коболєва Бізяєв каже так: «Нафтогаз» мав приєднатися до транснаціонального газового ринку, стати його частиною, а це реверс газу і втрата суб’єктності. «Ну, нормальні герої завжди йдуть в обхід. Вітренко – це все-таки концепція, що рано чи пізно треба виходити на прямі договори», - підкреслює він. Зараз же, каже політолог, ситуація перебуває у завислому стані.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чому в українському бюджеті не передбачені гроші на купівлю імпортного газу.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв попередив про військове загострення з РФ.