У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політолог Олексій Якубін висловив свою думку щодо німецько-американських угод.

Як пояснює Якубін, Сполучені Штати зрозуміли, що «Північний потік-2», компенсації та Мінські угоди – це забагато для них, а відтак підключили Німеччину до українських питань. Отже, констатує він, США доручають вирішити всі питання, пов’язані з Україною, Німеччині.

Принагідно експерт намагається розібратися в причинах цього рішення і знаходить їх у трансатлантичному партнерстві. «Я думаю, що США хочуть цим продемонструвати повагу до трансатлантичного партнерства або єдності», - міркує він.

Як зазначає Якубін, це важливо передусім для самого президента США Байдена. «Він намагається показати, що він не такий як Дональд Трамп, що він не політик-егоїст», - підкреслює експерт. Він стверджує, що українські питання виявилися для Байдена не такими важливими, як трансатлантична єдність.

На думку політолога, ця ситуація доволі дивна. «Я розумію, що це, може бути, звучить трошки старомодно... Якби ми жили 80 років тому, ми могли б тоді сказати: «Ось США сказали, що Україна – це в більшій мірі сфера впливу Німеччини», - пояснює він і додає, що в сучасному світі цієї термінології немає.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чалий заявив, що Україна шукає своє місце в новому світовому ландшафті.

Також Знай.ua писав про те, що Бордов назвав шантаж США дружбою з Китаєм надто дитячим.