Скільки заробляють українські тренери, які готують спортсменів до Олімпійських ігор? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Три-чотири роки тому зарплату тренерів вдалося істотно підвищити. Крім того, йде доплата від Олімпійського комітету. Ті, хто готує кандидатів на Олімпіаду, можуть отримувати й 20, і 30 тисяч. У решти тренерів зарплата від 10 до 12 тисяч, а колись була – шість-сім. Звичайно, на такій зарплаті дуже важко утримати тренера. Зрозуміло, в спорті не можуть діяти такі ж капіталістичні правила, як у всій економіці. Згадаймо, що у нас мільйони людей змушені заробляти гроші за кордоном. За офіційною статистикою в нашій країні 10 мільйонів належать до бідних, а 50 відсотків населення – це скоріше бідняки, ніж середній клас», - нагадує гість програми.

За його словами, в Україні вже давно існує така тенденція: середній клас скорочується, число бідняків росте, а багаті стають ще багатшими.

«На мій погляд, сьогодні головна проблема українського суспільства – це розрив у доходах. На першому місці стоїть не політична проблема, не мовна або якась ще, а саме соціальна», - вважає Микола Томенко.

Як повідомляє Знай.ua, він пояснив, чому українські культурні об'єкти не включаються до реєстру світової спадщини.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Для ФОП вступили у дію нові правила

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Також Знай.ua повідомив, що Томенко розповів, навіщо президенту Зеленському потрібно вибудовувати свою вертикаль влади.