Чим слід керуватися українському виборцеві у своєму рішенні, кого з політиків підтримати? Це питання у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розглядає експерт зі стратегічних комунікацій Владислав Міхєєв.

«Сотні соціологічних опитувань показують надзвичайно низьку довіру українців до всіх органів влади. Але в ці органи входять люди, які досягли успіху в бізнесі, вони прекрасно знають, що таке соціальний капітал і наскільки важливою є довіра. Однак, потрапляючи у владу, люди створюють середовище, яке породжує тотальну недовіру. Громадяни більше довіряють недержавним інституціям, зокрема, церквам. Але це не заважає їм обирати політиків, яким вони не довіряють, тому що цінності виживання і цінності розвитку – це абсолютно різні речі. Таких людей вибирають, щоб не було гірше. Українці голосують за знайоме зло», - вважає експерт.

На його думку, ми повинні прийняти себе такими, якими ми є, і на цій підставі пристосовувати формальні інститути до нашої справжньої сутності.

«З колективної психології нічого не зникає ні за десять, ні за сто років. Ті речі, які існують в українській колективній психології, самі по собі не хороші та не погані – вони можуть бути прокляттям, а можуть бути ресурсом. Але для того, щоб використовувати їх як ресурс, їх потрібно усвідомити», - говорить Владислав Міхєєв.

Як повідомляє Знай.ua, футуролог Олексій Толкачов розповів про те, як радянська епоха душевно травмувала українців.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що заслужений юрист України Віктор Шишкін поділився подробицями того, як писалася Конституція нашої держави.