Економіст Тарас Загородній у програмі Любові Завальнюк «Суть событий» заявив, що в Україні відбувається пенсійний геноцид.

«Поки не зміниться уряд, поки не зміниться сама парадигма економіки – у нас, на жаль, нічого не зміниться. Тому що той формат економіки, який нам нав'язують – аграрний... Це в чистому вигляді консервація бідності. А в бідній економіці (і аграрній особливо економіці) хороших пенсій бути не може, грошей просто немає», - каже експерт.

За його словами, гроші в Україні з'являться в тому випадку, якщо наша країна розвернеться в реіндустріалізацію і масову зайнятість в експортоорієнтованому індустріальному секторі.

«Всі у нас плюються на солідарну систему, але проблема в тому, що в багатьох країнах вона і залишається як би базовою. Навіть ось в країнах Східної Європи намагалися запровадити і накопичувальну пенсію... Не скрізь вона витримувала, а там економіка сильніша. Тому що накопичувальна система під структуру економіки, в якій не відбувається раз на 10 років девальвація гривні, обвал економіки», - сказав Загородній.

Він підкреслив, що такі явища для нашої країни запрограмовані, тому що Україна є, по суті, сировинним придатком.

Популярні новини зараз

Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Крім того, економіст звернув увагу на те, що в Києві багато іноземців (зокрема індуси і афроамериканці) працюють на будівництвах і таксистами. За його словами, для підвищення пенсій необхідно також налагодити мігрантські потоки.

«Якщо ми все-таки вирівняємо ці потоки мігрантські, ми можемо отримати якийсь профіт. Ми повинні розуміти знову ж, хто приїжджає, чим вони будуть займатися, щоб вони не створювали гетто як в Європі», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Загородній розповів, які ризики для України створить «Північний потік-2».

Також Знай.uа писав, що Загородній заявив, що ринок медичного канабісу оцінюється в 1 млрд доларів.