Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» розповів, чому дата візиту українського президента в Білий дім була призначена саме на передостанній день літа, і пояснив, як це може вплинути на українську дипломатію.

«До моменту зустрічі Байдена із Зеленським Північний потік-2 вже, очевидно, буде добудований. І президент Зеленський вже буде просто поставлений перед фактом. І його аргументи і доводи про те, що це буде поразка американської дипломатії, про що він раніше заявляв, будуть просто позбавлені будь-якого сенсу», - розповів Ялі.

Політолог зазначив, що фактично буде зафіксовано зворотне - програш всієї української дипломатії. При цьому, додав Ялі, якщо бути об'єктивним, будівництво Північного потоку-2 почалося ще при Порошенку, і він також нічого не зробив для того, щоб це зупинити, а так само покладався на допомогу з боку «старших партнерів».

«Ну і головна причина - внутрішньополітична. В цей час Конгрес буде на канікулах. Не секрет, що не тільки республіканці різко критикують Байдена за спроби налагодити відносини з Кремлем і припинення боротьби із завершенням будівництва «Північного потоку - 2». Але і частина конгресменів від Демократичної партії не підтримують цю ідею і вже навіть виступили з вимогою до Байдена змінити дату зустрічі із Зеленським на більш ранній термін», - розповів Ялі.

Політолог заявив, що, призначивши дату на передостанній день серпня, Байден, з одного боку, виконав свою обіцянку зустрітися з Зеленським до кінця літа, а з іншого - український президент вже не зможе зустрітися з конгресменами від обох партій, що підтримують Україну в боротьбі з російською агресією і тих, що виступають категорично проти зближення Вашингтона з Кремлем.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бізяєв назвав два сценарії для України після добудови Північного потоку-2.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що Байден під час своєї зустрічі з Путіним і Меркель вже досяг негласних домовленостей.