Зовнішня політика України дуже боїться порожнечі. Про це у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Ілія Куса.

«В Україні в цілому великі проблеми з генеруванням будь-яких смислів. У нас дуже великі проблеми з тим, щоб щось згенерувати, а коли це відбувається, підноситься в таку крайність, що потім це приймає форми мантри, від якої ні в якому разі не можна відмовлятися. І всі бояться, тому що якщо її не буде – тоді що? Тоді порожнеча, тому що нічого іншого немає», - говорить він.

У цьому, за словами експерта, корінь всіх проблем.

«У нас зовнішня політика дуже боїться ось цієї порожнечі, якщо ми раптово зрозуміємо, що ідея, в яку ми увірували, а у нас саме так відбувається, була не дуже вдалою. Замість того, щоб подивитися, проаналізувати ситуацію, розкласти кілька варіантів, які є, і прагматично до них підходити і розмовляти відповідно з партнерами, у нас все відбувається навпаки», - розповідає Ілія Куса.

«Ми беремо якусь ідею і робимо так, щоб у неї повірили. І все, по-іншому нічого не відбувається. Так було з євроінтеграцією. Якщо раптом виявиться, не дай Бог, що євроінтеграція – це не найвдаліша думка, чи це не те, що ми очікували, або це провал – ну, все! Богохульник, розкольник! Відразу всіх, хто так каже - спалити! Такого не може бути!», - міркує Куса.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Куса заявив, що Куса заявив, що наступні пів року стануть для України стрес-тестом

Нагадуємо, Знай.ua також повідомляв заяву Куси, що саміт поставив на паузу дипломатичну війну між Росією і США.